Gastronomisk guide för hungriga resenärer

Zimbabwe

xxlarge-img_8962.jpg

Nationalrätten i Zimbabwe är den majsmjölbaserade sadza som har en grötaktig konsistens. Sadza kokas långsamt tills den blir tjock, som gröt. Den kan serveras med grönsaksgrytor och grytor med kött som till exempel kyckling.

Rätter av nötkött, get, kyckling och vilt, som springbock, kudu, erbjuds ofta. På dyrare restauranger hittar man även rätter på krokodilsvans, impala och vårtsvin på menyn.

Populära snacks är Kapenta som är torkad småfisk. En annan specialitet är torkad biltong som är soltorkat, saltat kött skuret i strimlor. Biltong liknar beef jerky. Biltong görs i huvudsak på nötkött eller viltkött som till exempel kudu och springbock.

De bästa rätter du bör smaka:

  • Sadza som är nationalräten.
  • Dovi är kycklinggryta med jordnötssmör.