Gastronomisk guide för hungriga resenärer

Mordi & Vai, Testaccio, Rom


Hungriga människor och en boxer trängs framför paviljongen "Box 15" på Testacciomarknaden. Den lilla butiken som kallas "Mordi&Vai" drivs av Christian, sonen till den legendariske Sergio Esposito, före detta slaktare, och Mara Cipriani, som i många år erbjudit kunderna ett speciellt koncept: paninis kombinerade med gamla romerska klassiker.

xlarge-sergio_esposito.JPG

Sergio Esposito

Brödet med allesso (kokt) scottona eller romersk "tripa" (komage med tomatsås), picchiapò och korv med broccoli är enkla och oemotståndliga smaker av den romerska traditionen, kryddade med en nypa folklor och passion.

xlarge-trippeallesso.JPG

Till vänster: komage med tomatsås. Till höger: Allesso di scottona.

Här kan man även hitta stekta köttbullar med sås, kronärtskockor och pecorinoost och särskilda beredningar av dagen, från kalvlever macellara med tomater och lök till rognoncino kalvkött, tunga med grön sås, och allt hamnar naturligtvis i paninibrödet.

Att kombinera gatumat med huvudstadens mattraditioner har visat sig vara en lyckad idé. Dina förväntningar kommer garanterat att uppfyllas om du besöker stället. Dessutom finns Testacciomarknaden omkring, för att hitta eller bara titta på alla slags läckerheter.

xlarge-testaccio.JPG

Ett skymt av Testacciomarknaden.