Gastronomisk guide för hungriga resenärer

Indien

xxlarge-img_5393.jpg

Att äta är en del av äventyret när du reser i Indien. Vad indier äter varierar beroende på region och religion. I norra delen av landet äter man platt bröd, medan de som kommer från södra Indien föredrar ris. I kuststater, som Kerala och Bengalen, är fiskrätter populära. Kyckling och fårkött är vanligare i bergsområden. Medan många hinduer undviker nötkött, undviker muslimerna fläsk. Dessutom är många indier, i synnerhet hinduer, buddhister, och Jainister, vegetarianer.

Bland de mest använda kryddorna finns chilipeppar, svartpeppar, spiskummin, ingefära, koriander, kardemumma och kanel.

De bästa rätter du bör smaka:

  • Palak Bhaji (Spicy Fried Spinach)
  • Tamatar Salat (Luscious Tomato Salad)
  • Kheer (Sweet Rice Pudding)
  • Mathis (Spicy Cookie)
  • Curry
  • Tandoorikyckling
  • Vindaloo
  • Masala dosa
  • Idli
  • Upma
  • Bonda
  • Bajji
  • Vada
  • Vada pav
  • Dahi Vada
  • Puri
  • Goli Bajje