Gastronomisk guide för hungriga resenärer

Cypern - två i ett

Grekland och Turkiet i samma land, skulle man nästan kunna säga.

Citronsoppa.

xxlarge-cypern_larnaka_citronsoppa.jpg

Kebab på lammkött med grönsaker.

xxlarge-cypern_larnaka_kebab.jpg

Yogurt hör till.

xxlarge-cypern_larnaka_yogurt.jpg

Man lägger in lammkötten i de här ugnarna på kvällen och lämnar dem åt sig själva över natten. 

xxlarge-cypern_larnaka_ugn.jpg


Dagen därpå när restaurangen öppnar är det bara att plocka fram och servera kleftiko.

xxlarge-cypern_larnaka_kleftiko.jpg


Det här är också kleftiko.

xxlarge-cypern_larnaka_kleftiko2.jpg


Vad kan detta vara för kött?


xxlarge-cypern_larnaka_lamm.jpg


Gryta på nötkött.

xxlarge-cypern_larnaka_notkott.jpg

Husets vin.

xxlarge-cypern_larnaka_husets_vin.jpg

Släng hit en bit kleftiko vetja...

xxlarge-cypern_larnaka_katt.jpg