Gastronomisk guide för hungriga resenärer

Honduras

I Honduras serveras bönor, ris och tortillas dagligen. En "pastelito" till lunch är ett måste. Pastelito är en mjöl- eller majstortilla fylld med kött, potatis och olika kryddor. Den viks i mitten och sedan friteras.

Tapado "Olanchano" och tapado "costeño" är nöt- och grobladbaserade soppor. Costeño innehåller kassava, guineobananer och kokos, och på landets västra regioner ingår även fläskrevben och majs.
Sopa de caracol (conchsoppa) är en av de mest speciella rätterna i Honduras.

Tamales sveps in i bananblad och är vanligtvis fyllda med kyckling- eller fläskkött och någon kombination av ris, potatis, garbanzos, ärtor och gröna oliver. Tamales säljs av kvinnor vid juletid och på helger.

Arroz con pollo (ris med kyckling) är en annan populär festmåltid.

De bästa rätter du bör smaka:

  • Honduran Baleada
  • Honduran Enchiladas
  • Tamales
  • Arroz con Pollo
  • Atol Chucho in Copan
  • Machuca
  • Tapado
  • Honduran Pineapple Vinegar
  • Pan de Coco ­ Traditional Honduran Coconut Bread
  • Mondongo (tripe soup)