Italien
Det italienska köket är ett av de mest kända och populära i hela världen.
Framställningen av rätterna kräver inte några speciella kunskaper. Råvarorna i Italien är alltid fräscha - där är det ett sant nöje att handla mat! Några viktiga ingredienser som används av italienska köket är olivolja, grovt havssalt, svartpeppar, basilika, rosmarin och parmesanost.
På den enkla grunden byggs det en mycket varierande smakvärld.
Alla regioner har sina specialiteter. Här är ett smakprov.
Polpetti gjorda på svärdfisk från Sicilien.
Ugnsbakad ricotta från Sicilien.
Grymt god fisksoppa från Apulien.
En specialitet från Sardinien.
Arancini från Sicilien.
Pizza Quattro formaggi, pizza med fyra ostar.
Tagliatelle alla porcini dvs. tagliatellepasta med karljohansvamp i Rom.
En söndag är ingen söndag utan dessa sötsaker i Apulien.
Babà. Just den här är fotograferad och uppäten i Rom, men babà finns till och med i Napoli och i Polen.
Sötsak från Sicilien.
En toscansk specialitet.
Även de här kommer från Toscana.
Toscanska praliner.
Profiteroles.