Gastronomisk guide för hungriga resenärer

Italien

Det italienska köket är ett av de mest kända och populära i hela världen.
Framställningen av rätterna kräver inte några speciella kunskaper. Råvarorna i Italien är alltid fräscha - där är det ett sant nöje att handla mat! Några viktiga ingredienser som används av italienska köket är olivolja, grovt havssalt, svartpeppar, basilika, rosmarin och parmesanost.

På den enkla grunden byggs det en mycket varierande smakvärld.

Alla regioner har sina specialiteter. Här är ett smakprov.

large-polpetti-sicilien.jpg

Polpetti gjorda på svärdfisk från Sicilien.

large-ugnsbakad-ricotta-sicilien.jpg

Ugnsbakad ricotta från Sicilien.

large-zuppa-di-pesce-puglia.jpg

Grymt god fisksoppa från Apulien.

large-mat-fr-sardinien.jpg

En specialitet från Sardinien.

large-arancini-sicilien.jpg

Arancini från Sicilien.

xxlarge-dsc01902.jpg

Pizza Quattro formaggi, pizza med fyra ostar.

xxlarge-dsc01904.jpg

Tagliatelle alla porcini dvs. tagliatellepasta med karljohansvamp i Rom.

large-dolci-puglia.jpg

En söndag är ingen söndag utan dessa sötsaker i Apulien.

xxlarge-dsc01871.jpg

Babà. Just den här är fotograferad och uppäten i Rom, men babà finns till och med i Napoli och i Polen.

large-dolce-sicilien.jpg

Sötsak från Sicilien.

large-dolci-toscana.jpg

En toscansk specialitet.

large-mera-sotsaker-toscana.jpg

Även de här kommer från Toscana.

large-chocolate-toscana.jpg

Toscanska praliner.

xxlarge-dsc01932.jpg

Profiteroles.