Gastronomisk guide för hungriga resenärer

Mexiko

Även om mexikanska köket är en blandning av infödda (indian) och spanska drag fortsätter de flesta mexikaner att äta inhemska livsmedel som majs, bönor och paprika. Dessa livsmedel är lättillgängliga och inte alls dyra.

Tortillabröd är ett självklart tillbehör för en typiskt mexikansk måltiden. De kan vara hemlagade eller köpta dagligen på den lokala tortillerian. Man kan använda både vetemjöl och majsmjöl när man gör tortillabröd.

Man släcker törsten oftast med läskedrycker med fruktsmak och färska fruktjuicer som kan köpas från gatuförsäljare.
Sangria, som kommer från Spanien, och öl (cerveza) är också populära drycker i hela landet. Kaffe serveras normalt kryddat och sött (café de olla).

Vid serveringen av desserter använder man ofta glass, men på frukt och godsaker gjorda på frukt är också omtyckta eftrrätter.

Landets typiska alkoholhaltiga dryck är tequila som görs på agave.

De bästa rätter du bör smaka:

  • mexikanska enchiladas
  • fajitas
  • carnita tacos (mexikanska tacos med kött)
  • guacamole med majschips
  • chili con carne
  • quesadillas
  • nachos
  • salsa