Gastronomisk guide för hungriga resenärer

Pakistan

I Pakistan finns många regionala rätter men det finns även rätter som lagas och är populära i hela landet.

Biryani är gjord på ris och något slags kött. Biryani lagas i många former och receptvariationer som till exempel lammköttsbiryani, sindhibiryani, tikkabiryani, Aalobiryani.

Även pulao är en rätt som har många former och tillagningsmetoder, på grund av variationen i kultur.

Makai ki roti med sarsoon (senap) ka saag är en känd punjabisk recept med senapsblad och makaimjöl.

Naan Kababs är populära deltagare på det pakistanska matbordet. Kebab är gjord av på köttfärs och naan är ett patt bröd som görs på mjöl. Det finns ett brett utbud av kababs varav kanske de mest kända är Shami Kabab, Tikka Kabab, Gola Kabab, Seesh Kabab, Aalo kabab, Chapli Kabab och Chappli Kabab.

Naanbrödet har också många former, såsom Qeema Nan, Aalo Nan, Roghni Nan och så vidare. Pakistaniernas favorit är roghni naan.

Korma och Nehari är också omtyckta pakistanska kötträtter. De serveras vid speciella tillfällen som bröllop, middagar och fester.

Halwa Puri äts generellt till frukost. Den är ursprungligen från Punjab men är känd över hela världen för sin smaskiga smak och iögonfallande färg.

/modules/article/index.jsp?templ=article_detail