Gastronomisk guide för hungriga resenärer

Paraguayanska köket

Paraguayanska köket baseras på en blandning av spanska och
ursprungsbefolkningens - Guaraní - matlagningstraditioner. De vanligaste rätterna är baserade på majs, kött, mjölk och ost. På majs görs såväl bröd, soppor som grytor. Kötträtterna är baserade på nötkött, fläsk och fågel.
Det finns ingen större variation i hur maten tillagas på landets olika regioner.

Terere dricker man gärna. Den liknar mate men bereds med kallt vatten och is.

Sopa Paraguaya, Mandioca, Chipa Guazú och Chipa finns i nästan varje lunch eller middag.

Det finns mycket likheter mellan paraguayanska och uruguayanska köket.

De bästa rätter du bör smaka:

  • Arró Quesú
  • Asado
  • Bifé Koygua
  • Bori-bori
  • Chipa
  • Chipa Guasú
  • Pira caldo
  • Sopa paraguaya
  • Kosereva
  • Dulce de leche