Gastronomisk guide för hungriga resenärer

Seychellerna

Den seychelliska gastronomin som uppvisar många drag och smakinslag från afrikanska, franska, kinesiska, indiska och engelska köket baseras på fisk- och skaldjursrätter smaksatta med chili. Fisk kan rostas, grillas, stekas eller ätas rå och serveras vanligtvis med chatini eller kokta grönsaker.

Färska, väldoftande kryddor som chili, ingefära, vitlök och kanel är kärnan i matlagningen.

Kokos och brödfrukt är också två traditionella ingredienser i många seychelliska rätter. Kokosmjölk, kött och palmhjärta används i många recept.

Palmvin eller Calou är ett alkoholhaltigt dryck tillverkat av kokosnötsaven som används i många seychelliska rätter.

Bläckfiskssallad är ett mycket populärt seychelliskt mellanmål. Kombinationen av färsk bläckfisk, lök och tomater med pressad citron blir en fröjd för smaklökarna.