Gastronomisk guide för hungriga resenärer

Uruguay

Uruguayanska köket har påverkats av en hel del europeiska inslag, särskilt av Italien och Spanien, men använder mycket mer kött tack vare landets rikliga produktion av nötkött.

Precis som i Argentina eller Paraguay, kan du se att de flesta går omkring med en termos och en speciell kopp för en varm dryck som kallas mate. Mate består av yerba mate, varmt vatten och ibland socker.

Asado eller BBQ är en av de mest populära måltiderna i Uruguay. Här kommer du att erbjudas ett mycket stort urval av kött och även organ. Asado är beredd på Parrilla grill med kol. Uruguayanska asado är verkligen himmelriket för alla köttätare.

Enkel och omtyckt är empanada - en typ av paj, vanligtvis fylld med köttfärs eller ost.

Pizza por metro är en traditionell uruguayansk pizza, som liknar en typisk pizza men istället för att vara runt är den rektangulär. Den tillagas i lerugnar.

Dulce de Leche är en tjock brun pasta gjord av kokt mjölk. Den är sötsak nummer ett i Uruguay och den används för att fylla kakor, bakverk och medialunas.

De bästa rätter du bör smaka:

  • Asado
  • Choripán
  • Empanada
  • Empanadas Gallegas
  • Morcilla Dulce
  • Pizza por metro
  • Garrapiñadas
  • Bizcochos