Papua Nya Guinea

Matkulturen på Papua Nya Guinea är baserad på ingredienser som är tillgängliga lokalt som lätt kan samlas in från naturen eller odlas. Till följd av handeln och påverkan utifrån förändras dock matkulturen snabbt.

Sagopalm är nog en av de vanligast använda ingredienserna. Den är stärkelserik och ger ett mjöl som lämpar sig för bakning av bröd och bakelser.

De bästa rätter du bör smaka:

  • Kaukau är ett slags sötpotatis som är en stapelgrönsak. Ett brett utbud av gröna och tropiska frukter finns också på Papua Nya Guinea.
  • Bugandi är en soppa som görs på ägg.
  • Bully är nötkött som serveras med ris.
  • Nötkött med pumpa.
  • Mumu är rostat fläskkött med grönsaker.
  • Hulakrabba med taro
  • Kokoda-fisk är fisk med kokossås.
  • Kol Pis Ingen Rais är fisk med ris.
  • Kumu är vilda grönsaker.
  • Dia är sagopalm och bananer med kokosgrädde.
  • Kaukau är bakad sötpotatis.
  • Saksak är sagoklimpar.
  • Tapioka Cream Squares äts ofta till efterrätt.
  • Kokos- och papayamarmelad.
  • Talautu är ananas i kokosgrädde.